Tehnologia Aquaform

 

Probabil ai mai auzit de Aquaform® Technology si te-ai intrebat ce inseamna. Aceasta este de fapt o tehnologie unica dezvoltata de CoperVision, care inglobeaza o combinație de tehnologii de realizare a unei lentile care asigura confort si performante inalte, neintalnite pana acum in industrie.

Materialul lentilei creat prin tehnologia Aquaform prezinta mai multe caracteristici interdependente care determina o experienta optima a portului lentilelor de contact.

Spre exemplu, cand o lentila nu respira suficient, micile vene rosii aflate pe partea alba a ochiului devin mai evidente in incercarea de a capta mai mult oxigen, precum o planta din umbra care incearca sa-si indrepte ramurile catre soare. Materialul creat prin tehnologia Aquaform permite lentilelor sa asigure o permeabilitate crescuta la oxigen pentru o respiratie imbunatatita care mentine ochii sanatosi si albi.

O alta caracteristica este ceea ce se numeste modul de elasticitate. Aceasta este gradul de flexibilitate al lentilei. Cu cat este mai mic, cu atat lentila este mai moale si mai flexibila.

Structura moleculara a tehnologiei Aquaform ofera nu doar umectabilitate naturala creand o lentila neteda dar si umectabila natural. Lentilele obisnuite prezinta agenti de umidificare si tratamente de sprafată care dispar in timp. Macromerii de silicon regasiti in lentilele care folosesc Aquaform Technology blocheaza apa in lentila mentinand lentila moale chiar si dupa o perioada de purtare extinsa.

In plus fata de avantajele oferite de materialul creat de tehnologia Aquaform, si forma lentilei are un rol important vis-a-vis de gradul de confort in timpul purtarii. Toate lentilele create prin tehnologia Aquaform prezinta un design optimizat – un design rotunjit al marginii-reducand interactiunea cu conjunctiva. Cu alte cuvinte, retine lentila de la o interactiune crescuta cu partea interioara a pleoapelor oferind un nivel crescut de confort.

Produse care inglobeaza tehnologia Aquaform

Familia Biofinity

Lentile cu inlocuire lunara din silicon hidrogel. Lentilele raman moi si confortabile. Folosesc un material natural hidrofil, fara tratamente de suprafata sau agenti de umidificare, ceea ce inseamna ca este mai putin probabil sa simti nevoia folosirii lacrimilor artificiale.

Detalii →